CND Okulları sanal kütüphanesine ve içerisinde bulunan kaynaklara ulaşmak için tıklayınız.

CND Okulları olarak okumanın bir bireyin gelişiminde ve eğitiminde ne kadar önemli bir rolü olduğunu biliyor ve eğitim programımızı buna göre oluşturuyoruz. Ana sınıfından 12. sınıfa kadar öğrencilerimizin bir okuma rutini oluşturmaları ve dünyanın her bir köşesindeki kaynaklara ulaşmaları için gerekli tüm aksiyonları alıyoruz.

İlköğretim kademesinde haftalık eğitim programında “okuma saati”nde kütüphaneyi düzenli olarak ziyaret eden öğrencilerimiz, ortaokul düzeyinde Türkçe ve tarih gibi derslerde, lisede edebiyat gibi alanlarda yerinde araştırma yapıp eğitimine çeşitlilik katmak için belli rutinlerde okulumuz kütüphanesini ziyaret etmektedir. Online olarak ise çok farklı yaş gruplarında ve içeriklerde binlerce yayını sınıflarına ve evlerine taşıdığımız öğrencilerimiz, kitap okumayı bir yaşam biçimi hâline getirebilmektedir.

Kütüphanemizde her yaşa ve bilgi düzeyine hitap eden kitaplar mevcuttur. Ana sınıfı öğrencilerimiz  önce kısa hikâyelerden oluşan büyük yazılı ve resimli kitapları okuyarak kütüphanemizi kullanmaya başlarlar. Öğrencimiz ilkokula başladığında ilgi uyandırmak için ve öğrencimizin zihin dünyasını zenginleştirmek için çocuk dergileri ve doyurucu bilgilerle besleyen kitaplarla devam ederiz. Okudukları her kitap, dergi, roman, hikâye onları yeni kitaplara, kaynaklara yönlendirir.

Ortaokul ve lise döneminde ise artık bilinçli bir okuyucu hâline gelen öğrencimiz hayatta kendisine lazım olacak birçok alanda okumalar yapar, ilgisini çeken bir alanda ise derinleşmeye ve uzmanlaşmaya çalışır.

Uluslararası bir öğrenci grubuna hizmet veren okulumuz kütüphane kaynaklarında da bu çok ulusluluğu göz önünde bulundurmuştur. Kaynaklar seçilirken dünya dillerinden pek çok farklı seçenek tercih edilip öğrencilerimizin ana dillerinde de kitap okumalarına olanak sağlanmıştır.