Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü

CND Okulları, anaokulu & ilkokuldan ortaokul ve liseye kadar her eğitim seviyesi için alanında uzmanlaşmış danışmanlar tarafından rehberlik hizmeti sunmaktadır. Okul danışmanlığının amacı, öğrencilerimizin ihtiyaçlarına ve gelişimsel düzeylerine özgü birer planla onların akademik, kişiler arası, duygusal ve ahlaki açılardan ilerlemelerini desteklemektir. Her öğrencinin farklı kişilik, beceri ve yetenekleriyle benzersiz olduğunu biliyoruz ve bu nedenle bireysel görüşmeleri danışmanlık programımızın önemli bir bölümü olarak planlıyoruz.

Rehber öğretmenlerimiz ayrıca, her bir sınıf için haftalık rehberlik dersleri vermektedir.  Bu derslerde, öğrencilerimize güçlü yönleri ile değerlerini tanıma, hedef belirleme, farklılıklara hoşgörüyle yaklaşma gibi genel konularda yapılandırılmış bir gelişim planı sunmaktadır. Biz, öğrencilerimizin çeşitliliğe saygı duymayı öğrendikleri, birbirlerinden farklı geçmişlere ve hikayelere sahip akranlarıyla iletişim kurdukları uluslararası bir ortam yaratan çok kültürlü bir okuluz.

Rehberlik servisimiz, güncel bilgileri ve başarılı danışmanlık uygulamalarını kullanarak etkili iletişim kurma, problem çözme ve doğru karar verme becerileri konularında öğrencilerimizin psikososyal gelişimlerini desteklemektedir. Öz farkındalık egzersizleri sayesinde öğrencilerimizin pozitif bir benlik algısı geliştirmelerine katkıda bulunmaktadır. Verimli ders çalışma tekniklerini kullanarak akademik performansın artırılması da rehberlik servisimizin görevleri arasındadır. Genç yaştaki öğrencilerimiz için, farklı meslek alanlarının gerçekliğini öğrendikleri ve kendileri için uygun ve başarılı bir gelecek hayal ettikleri bir kariyer günü de düzenlenmektedir.

Danışmanlık servisi, öğrencilerimiz için en iyi eğitim ortamını ve aile yaklaşımını oluşturmak için veliler, öğretmenler ve idareyle birlikte çalışır. Rehber öğretmenlerimiz olumlu dikkat, denetimli serbest bırakma, Z kuşağının özellikleri veya aile kuralları ile rutinlerin önemi gibi konularda ebeveyn seminerleri verir.CND Okulları olarak bilimsel bir akademik eğitim vermenin yanı sıra, öğrencilerimizin ilgi duydukları alanlarda geleceğin liderleri olmalarını sağlayacak kendinden emin ve sosyal bireyler olarak yetişmelerini sağlıyoruz. Danışmanlarımız, sadece öğrenciler arasındaki çatışmaları çözmekle kalmayıp aynı zamanda onurlu, iyimser ve kararlı yetişkinler olma yolunda kişiler arası beceriler geliştirmeleri için onlara koçluk ederler.

Bültenler

Eylül-Ekim Ayları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bülteni